Skûtsje Lonneke

skutsje huren zeilcharter

Het zeilschip
Vaar mee met dit stoere zeilschip; het skûtsje de Lonneke is een origineel wedstrijdskûtsje. In de zomer doet ze mee aan het bekende skûtsjesilen in Friesland. De thuishaven van de Lonneke is Stavoren, maar in een andere haven opstappen is ook mogelijk. Er is ruimte voor 12 personen aan boord.

Huur dit skûtsje voor een heerlijke sportieve dag op de Friese Meren. Zeilen met uw bedrijf, familie of vriendengroep. Bepaal zelf het programma. Aan boord vindt u een traditioneel ruim onder dek met een basis inrichting. Natuurlijk is er voor iedereen aan boord een zwemvesten beschikbaar.

lonneke zeilend


Ontspannen op het water
Bijzonder hoe inspanning, ontspanning geeft. Luieren aan dek of samen de handen uit de mouwen steken. Of neem een frisse duik in de golven wanneer het schip voor anker ligt.

Geschiedenis
Skûtsjes werden gebouwd als vrachtschepen en waren bestemd voor het transport van turf, aardappelen, graan, bieten en mest op de noordelijke binnenwateren. Het skûtsje de Lonneke werd gebouwd in 1908 en te water gelaten onder de naam ‘Twee Gebroeders’. Het schip deed jaren dienst als zeilende vrachtvaarder. Met het vervoer van turf over de Friese wateren moest het schip vaak grote gezinnen voorzien van het dagelijks brood. Sinds 1999 is Jappie Bandstra eigenaar en is de naam van het skûtsje de Lonneke. Sindsdien dient ze als wedstrijdskûtsje aan de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen.

Informatie en reserveren
Er is van alles mogelijk voor een sportief zeiluitstapje.
Bel met Jappie Bandstra 0610907263 of Lenie Ernst 0653733954 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.