Vaargebied zeilcharter Stavoren

slider5

Vanuit de havens vaart Zeilcharter Stavoren door geheel Nederland voor zowel kleine als grote groepen. Maar onze populairste bestemmingen zijn het IJsselmeer, de Waddenzee en de Friese meren. In overleg met onze schipper bepaal je zelf de bestemming.

Zeilen op het IJsselmeer

Beleef een ontspannen zeilvakantie op en aan het IJsselmeer. Een veilig vaargebied waar men actief of ontspannen kan zeilen. Rondom het IJsselmeer kan er gefietst en gewandeld worden. En er zijn allerlei musea en monumenten op loopafstand van de verschillende havens. Prachtige historische stadjes met gezellige winkeltjes, cafés, terrasjes en restaurants. Lemmer, Harlingen, Enkhuizen, Makkum, Urk, Stavoren, Workum, Medemblik, Lelystad en Kampen.

Zeilen op de Waddenzee

Geniet van de wind in uw haren, de mooie natuur en de zilte zeelucht. Het Waddengebied is een bijzonder natuurgebied en zelfs benoemd tot UNESCO werelderfgoed.. Misschien ziet u onderweg wel zeehonden zonnebaden. Als u op het Wad zeilt met een platbodemschip kan de schipper bij eb het schip laten droogvallen op een zandbank, zodat u midden op de Waddenzee een wandeling kunt maken of barbecueën. Een zeilvakantie op de Waddenzee start vaak in Makkum of Harlingen. Maar is ook prima te combineren met een tocht over het IJsselmeer, dus vanuit Enkhuizen of Lemmer.

Zeilen Friesland

Verken de Friese Meren vanaf een authentiek zeilschip. Alle meren zijn verbonden met elkaar; ideaal voor een ontdekkingstocht. Er zijn zat ligplaatsen in de vrije natuur of dorpen en steden. Zeilen op de Friese meren is geschikt voor korte en lange zeiltochten.

ijsselmeer2

Info en advies

Wij helpen u graag bij het plannen van uw zeiltocht met een traditioneel zeilschip. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of mail voor een vrijblijvende offerte.

Bel met Jappie Bandstra 0610907263 of Lenie Ernst 0653733954 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.